Pastel de calabaza, soja y espinaca

Pastel de calabaza, soja y espinaca

Hey everyone, hope you're having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Pastel de calabaza, soja y espinaca. It is one of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit tasty. This will be really delicious.

Pastel de calabaza, soja y espinaca is one of the most well liked of current trending foods in the world. It's easy, it's fast, it tastes delicious. It's enjoyed by millions every day. Pastel de calabaza, soja y espinaca is something that I have loved my entire life. They're fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Pastel de calabaza, soja y espinaca, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pastel de calabaza, soja y espinaca delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pastel de calabaza, soja y espinaca is 8 porciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Pastel de calabaza, soja y espinaca using 14 ingredients and 11 steps. Here is how you can achieve it.

Se me ocurrió hacer esta receta porque me había sobrado relleno de empanadas de soja texturizada. Lo había congelado, pero decidí sacarlo para hacer esto.
Había visto una receta parecida en instagram, pero con un par de variantes y con carne picada en vez de soja. Así que decidí adaptarla a mis gustos y mí preferencias, espero que la hagan y la disfruten ❤️

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pastel de calabaza, soja y espinaca:

  1. Puré de calabaza
  2. 1/2 calabaza
  3. 1 cda queso crema (opcional)
  4. Relleno de soja
  5. 1 taza soja texturizada
  6. 1 cebolla chica
  7. 1/2 pimiento
  8. Salsa de soja (opcional)
  9. 1 huevo duro (opcional)
  10. Espinaca con salsa blanca
  11. 1 atado espinaca
  12. 4 cucharadas aceite
  13. 4 cucharadas harina
  14. 8 cucharadas leche (puede ser de origen vegetal)

Instructions to make to make Pastel de calabaza, soja y espinaca

  1. Cortar la calabaza en cuadrados chiquitos y cocinarla al horno hasta que se ablande, en una placa con aceite y condimentos. Yo le puse sal, pimienta y orégano
  2. Hacer un puré, agregarle la cucharada de queso crema y reservar
  3. Hidratar la soja texturizada en una taza y media de agua caliente durante 10-15 min. (Pueden buscar estos pasos detallados en mis otras recetas 😊)
  4. Mientras tanto, cocinar la cebolla cortada en cubitos en un sartén con aceite. Cuando se haga transparente, agregamos el pimiento también cortado en cubos
  5. Luego, escurrimos la soja y la agregamos a la preparación. Podemos agregar tres cucharadas de salsa de soja, hay que tener en cuenta que esta es salada, así que ojo con la sal. Al retirarlo del fuego, agregamos el huevo duro cortado o rallado y reservamos la preparación.
  6. Tener en cuenta que a la soja no hay que dejarla mucho tiempo en el sartén, porque después la vamos a mandar al horno. También podes ponerle cebolla de verdeo, yo no le puse
  7. En una olla caliente, echar el aceite e ir añadiendo la harina de a poco, a medida que lo vamos mezclando. Tiene que quedar como en la foto
  8. Luego, agregamos la leche y lo batimos manualmente hasta que quede como una salsa media líquida (si quieren hacerla más espesa, pueden reducir la cantidad de leche)
  9. Cortar la espinaca y la echarla en la salsa blanca, mezclar bien todo y dejar que se cocine un poco (entre 5-10 minutos)
  10. Ahora empezamos a armarlo, primero la capa de puré, luego la soja y la espinaca
  11. Por último, podemos colocarle unas fetas de queso arriba y lo mandamos al horno hasta que se derrita o se dore un poco la espinaca

As your experience as well as confidence grows, you will certainly find that you have extra natural control over your diet plan as well as adapt your diet plan to your personal preferences gradually. Whether you want to serve a recipe that makes use of fewer or more components or is a little bit more or less zesty, you can make basic changes to accomplish this goal. In other words, start making your dishes on time. When it comes to fundamental cooking abilities for newbies you don't need to learn them yet only if you grasp some straightforward food preparation techniques.

This isn't a full overview to quick and also easy lunch recipes however its excellent something to chew on. Ideally this will obtain your creative juices streaming so you can prepare scrumptious meals for your household without doing a lot of square meals on your journey.

So that is going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Award-winning Pastel de calabaza, soja y espinaca. Thank you very much for reading. I am confident you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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